Kauhuelokuvien tekniikka

Ajatuksia elokuvan tekemisestä.
Supahessu
Viestit: 27
Liittynyt: 05.05.2005 22:12
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Kauhuelokuvien tekniikka

Viesti Kirjoittaja Supahessu » 20.11.2009 17:43

Kävin eilen katsomassa paljon kohutun Paranormal Activity elokuvan teatterissa. Sitä oli kehuttu hirvittävimmäksi ja pelottavimmaksi elokuvaksi ikinä. Lähdin riemulla katsastamaan kuinka sellainen elokuva on tehty.

Elokuvan budjetti on ollut huomattavan pieni verrattain siihen, mitä levitykseen tuotavat leffat yleensä ovat (vain 15 000 dollaria), kuvausaikaa on ollut viikko ja 70 tunnista matskua on koostettu koko illan elokuva.

Tuo 70 tuntiahan taitaa olla aika perusmäärä, mitä koko illan indie-elokuviin käytetään filmiä. En ole nyt aivan varma asiasta, mutta käsittääkseni tämänkin on tuottanut jonkinlainen indeporukka rapakon tuolta puolen. Elokuva on kiertänyt pari vuotta festareilla ja on nyt saannut kv. levityssopparin.

En nyt ole kauhuelokuviin mitenkään varsinaisesti vihkiytynyt, mutta perussysteemihän menee Aristoteleen runousopin mukaan ja sit pahanhenki tulee ja häiritsee aina välillä yllättäenkin.

PAn henkilöhahmoihin oli todella helppo samaistua. Ainakin pääosan mieheen, mikä loi setistä entistä jännittävemmän, sillä neidon ollessa hädässä/pulassa/kauhuissaan jätkä heittää perus läppää. Kuvaus oli käsivaralta ja loi dokumenttihenkistä meininkiä, mitä voisi kotonakin tehdä - siinä sen teho. Samalla elokuva sai pidettyä kokoajan jännityksen näyttämättä pahan henkeä fyysisesti, siitä annettiin vain vinkkejä.

Loppu oli kuitenkin vähän kökkö, mutta kun sitä nyt jälkeenpäin pohtii niin siinä oli kyllä ideaa.

Oon kuitenkin sitä mieltä, että tällaisen voisi hyvällä touhulla tehdä ihan suomenkin indie -skenessä.

PS. Meikällä oli joku ajatuskin tähän hommaan, mutta se lähti harhailemaan jääkaapille ja taisi sinne jäädäkkin.

EDIT: Ilmeisesti oon tätä kirjottaessa tarkoittanut sitä miten kauhuelokuva saadaan rakennettua. Mitkä on ne elementit mitä se tarvitsee jne... Eilen pelailin biljardia ja laitoin kipitalia kepin päähän (sitä sinistä mömmöä) ja kun sitä ääntä kuuntelin tuli mieleeni, että mitä kotoisammasta äänestä tehdään elokuvassa pelottava niin sen kauaskantoisemmat sen vaikutukset ovat. Ehkäpä joku alkaa pelkäämään hissin kolahdusta tai palohälyttimen patterit-loppu -piippausta.

SupaHessu
Viimeksi muokannut Supahessu, 23.11.2009 20:34. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

jarrur
Viestit: 429
Liittynyt: 24.02.2006 23:05

Viesti Kirjoittaja jarrur » 20.11.2009 20:05

The Blair Witch Project uusissa kansissa.

Vastaa Viestiin