jog shuttle Linuxiin

Tietokoneisiin ja niiden oheislaitteisiin liittyvät ongelmat.
Rantarosvo
Viestit: 600
Liittynyt: 27.01.2013 21:24
Paikkakunta: Lappeenranta

jog shuttle Linuxiin

Viesti Kirjoittaja Rantarosvo » 19.01.2014 16:02

Oisko jollain tietoa Linuxissa toimivasta jog shuttlesta?

Todennäkösesti suurin osa toimii, mutta senverran arvokkaita ettei viitti kokeilua varten tilailla. Toki budjetti on sieltä halvemmasta päästä.
Jotain pitäs keksiä että sais kädet rennommaks editoidessa. Senverran roppa saanu kyytiä, että staattinen jännitys ei oo hyvä juttu.

Jos tietoa vempeleistä joilla saa videota kelattua eestaas helpommin ko hiirellä tai piirtopöydällä, niin viskaa vinkillä. Kokeilen myös mielelläni lainavehkeitä ja postit toki maksan eestaas.

tapio
Viestit: 1694
Liittynyt: 16.01.2005 11:57

Re: jog shuttle Linuxiin

Viesti Kirjoittaja tapio » 19.01.2014 22:43

Rantarosvo kirjoitti:Jos tietoa vempeleistä joilla saa videota kelattua eestaas helpommin ko hiirellä tai piirtopöydällä, niin viskaa vinkillä.
Noi shuttlet ja vastaavat on aika turhia leluja. Suunniteltu ihmisile, jotka haluavat näyttää "pro" leikkaajilta. Varsinaista leikkaamista ne ei kyllä nopeuta yhtään.

Opettele käyttämään leikkausohjelmasi pikakomentoja. Niiden avulla leikkaustyön saa ihan eri vauhtiin.

Esimerkiksi Final Cut Pro:ssa i- ja o-kirjaimilla merkitään in- ja out-paikat, j-, k- ja l-kirjaimilla voi pyörittää matskua eteenpäin ja taaksepäin ja F10:llä saa tiputettua trimmatu pätkän aikajanalle.

Sitten vielä pikakomennot eri työkaluille nopeuttaa menoa kummasti.

Kokeilin joskus aikoinaan tuollaista Shuttlea, mutta se tuntui lähinnä vitsiltä. Hiireenkin tulee perus leikkaustyössä aika vähän koskettua.


Ja mitä tulee käsien rentouttamiseen, niin ratkaisu löytyy pikemminkin työpöydän (ja -tuolin) ergonomiasta ja siis työasennosta. Jos istuu väärässä asennossa ja laitteet on väärällä korkeudella, ei yksi lelu-shuttle sitä pelasta.


-t

Rantarosvo
Viestit: 600
Liittynyt: 27.01.2013 21:24
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: jog shuttle Linuxiin

Viesti Kirjoittaja Rantarosvo » 20.01.2014 12:14

Nopeutta en oo tässä edes hakemassa, sen rajotus kun tulee korvien välistä. Siellä leikkaa senverran hitaasti :)
tapio kirjoitti: Ja mitä tulee käsien rentouttamiseen, niin ratkaisu löytyy pikemminkin työpöydän (ja -tuolin) ergonomiasta ja siis työasennosta. Jos istuu väärässä asennossa ja laitteet on väärällä korkeudella, ei yksi lelu-shuttle sitä pelasta.
Olen ollut pahassa onnettomuudessa ja sen seurauksena on vaurioita koko yläkropassa. Tietokonetyöskentelyä haittaa eniten käsien verenkierto, tai siis sen heikkous. Väittäsin että työpisteeni ergonomisuus pesee monen ammattilaisenkin työpisteen. Työpöydän ja tuolin korkeus on määritelty Invalidisäätiöllä Ortonissa.

Tuoli on rakennettu laadukkaasta auton penkistä, ne kun on tarkotettu istumiseen eikä oo foamit lytyssä yhen talven jälkeen. Näppäimistö on tämmönen mutkalle "väännetty" versio jossa kyynärvarsi saa olla rentona.
Pöytä tukee käsiä kyynärpäästä asti, eli siinä on meikäläisen mahan kokonen kolo.

Hiiriä on kolme, vasemmalle kädelle malli jossa pallo hiiren päällä ja oikealle kädelle samanlainen. Oikealle kädelle on vielä ns. pystyhiiri jota käyttäessä käsi pysyy rentona sormia lukuunottamatta. Käytän molempia käsiä hiirityöskentelyyn ja vieläpä usein yhtäaikaa. Toisella liikutan osotinta ja toisella klikkailen. Oikealle kädelle on myös piirtopöytä ja kynää käytän oikealla ja vasemmalla klikkailen.

Kun ääreisverenkierto on heikko jäätyy näpit hyvinkin nopeasti staattisessa jännityksessä ja se on videon kelaamisessa ongelma. Käden asennon muuttaminen ja erilaisten työvälineiden käyttö on tärkeetä.

Kerroin tämän kaiken vain siksi että tiedät ettei vika ole työpisteessä vaan sen käyttäjässä. Toki uskon että kyseessä on lelu jos niin kerran sanot.

Joysticin kun sais valjastettua...

japiippo
Viestit: 4194
Liittynyt: 20.04.2006 13:22
Paikkakunta: Muhos

Re: jog shuttle Linuxiin

Viesti Kirjoittaja japiippo » 22.01.2014 10:24

Rantarosvo kirjoitti:Toki uskon että kyseessä on lelu jos niin kerran sanot.
Älä usko. :) Työtavat ja tottumukset ovat yksilöllisiä, itsekin pidän omassa editoinnissani videon esiintyjien liikkeisiin sulavasti sopivien leikkauskohtien haeskeluun täysin välttämättömänä jog-pyörittelyä leikkauskohdan ympärillä, tosin käytän siihen hiiren rullaa, en "oikeaa" kiekkoa. Uuden hiiren oston jälkeen aina eka toimenpide avata se ja löysätä rullan kitkan tekevää jousta, heh.

Linux-käytöstä en tiedä, mutta yhteensopivuus ei-tuettuihin käyttiksiin ja/tai ohjelmiin vaatinee usein "ulkopuolisen" tekijän väsäämän ajurin, jollainen vaikuttaisi esim. halvalle ShuttleXpress -ohjaimelle ehkä olevan (en tiedä onko, pikagoogletin vain, joten kokeilut omalla vastuulla):

http://linuxcnc.org/docs/html/man/man1/ ... ess.1.html

Rantarosvo
Viestit: 600
Liittynyt: 27.01.2013 21:24
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: jog shuttle Linuxiin

Viesti Kirjoittaja Rantarosvo » 22.01.2014 11:39

japiippo kirjoitti:
Rantarosvo kirjoitti:Toki uskon että kyseessä on lelu jos niin kerran sanot.
Älä usko. :)
Ei miun hankinnat koskaan yhteen mielipiteeseen perustu ;)

Kiitti linkistä!

Vastaa Viestiin