Chroma key -maali?

jaoler
Viestit: 1
Liittynyt: 04.12.2017 16:53

Chroma key -maali?

Viesti Kirjoittaja jaoler » 04.12.2017 17:16

Moikka

Onko kukaan kokeillut maalia kankaan sijaan?

https://www.voosestore.com/fi/green-scr ... -3-8-litre

Toimiiko?

Hoodoo
Viestit: 542
Liittynyt: 16.01.2005 11:57
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Hoodoo » 04.12.2017 20:10

Mulla oli muutaman vuoden yksi seinä maalattu tuolla maalilla.
Toimii yhtähyvin tai paremmin kuin kangas, mutta kankaan saa paremmin jatkettua loivassa kulmassa lattialle, maalatun seinän kanssa piti viritellä samalla maalilla maalattu muovimatto jalkalistan yli lattialle, saumakohta oli vähän ongelmallinen.
Käytän nyt kangasta siksi, että remonttijätkät maalasivat seinän valkoiseksi.

Esa

seepukka
Viestit: 352
Liittynyt: 07.12.2015 20:43

Viesti Kirjoittaja seepukka » 05.12.2017 13:02

screen-maaleissa kannattaa huomioida että aina jos screen tarvitsee uusintamaalausta jonkun kohdan vioittumisen takia niin se pitää maalata KERRALLA KOKONAAN UUSIKSI että tulee tasasävyiseksi, jos vain paikkaa jonkun puolen metrin kohdan joka on pilalla niin silloin siitä tulee ihan eri värinen kuin muu screen.
Kannattaa siis mitoittaa maalit sen mukaan että ajoittainen uusintamaalaus ei tule kohtuuttoman kalliiksi. vuoden-parin välein se on ajankohtaista riippuen miten paljon ja mihin screenia käytät. jos teet jotain sotkuista hommaa niin kannattaa ostaa joko sopivan väristä messumattoa tai maalata tavallista lattia-muovimattoa tai vaneri- tai pahvilevyjä screenmaalilla ja tehdä niiden päällä niin ei tarvi seiniä alkaa maalailemaan kovin usein. lattia eniten kerää kaikkia sotkuja niin tällä välttää monta uusintamaalausta ja irtopalasilla saa tarvittaessa jatkettua lattiaa helposti jos laaja kuva sellaista vaatii.

Halsu-nimimerkki väsäsi täällä muutama vuosi sitten greenscreenstudion, useampikin ketju löytyy hyviä vinkkejä täältä foorumeilta. Yksi oli tehdä koko screen lattia-muovimattorullista niin että ripustaa mattosuikaleen yläreunasta kiinni seinälle ja matto hoitaa itse kaarteen ("avaruuskulman") tasaisesti alas laskeutuessaan ja sitä jatketaan lattialle niin että myös lattialle tuleva osa on sitä samaa mattosuikaletta. tällaisia vieri viereen roikkumaan, saumojen tasoitus ja maalaus screenmaalilla niin toimii paremmin kuin kangas ja on helpompi tehdä kuin lasikuitu tms. avaruuskulmaratkaisu yhdistettynä vaneriseinään ja lattiaan

Halsu
Viestit: 2284
Liittynyt: 04.11.2005 21:29
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Halsu » 23.05.2018 08:58

seepukka kirjoitti:Halsu-nimimerkki väsäsi täällä muutama vuosi sitten greenscreenstudion, useampikin ketju löytyy hyviä vinkkejä täältä foorumeilta. Yksi oli tehdä koko screen lattia-muovimattorullista niin että ripustaa mattosuikaleen yläreunasta kiinni seinälle ja matto hoitaa itse kaarteen ("avaruuskulman") tasaisesti alas laskeutuessaan ja sitä jatketaan lattialle niin että myös lattialle tuleva osa on sitä samaa mattosuikaletta. tällaisia vieri viereen roikkumaan, saumojen tasoitus ja maalaus screenmaalilla niin toimii paremmin kuin kangas ja on helpompi tehdä kuin lasikuitu tms. avaruuskulmaratkaisu yhdistettynä vaneriseinään ja lattiaan


Moi -

Itse en ole kokeillut tuota useamman mattosiivun liittämistä, ja mutuna arvelisin että sauman saaminen siistiksi voi olla haastavaa.

Se meidän mattogreenscreen oli yhtä kappaletta, 4 m leveää muovimattoa, joka riitti silloiseen tilan juuri passelisti. Screeni oli aika perfetto, ei ryppyjä ja täysin saumaton.

Nykystudiomme on kyhätty ohuista rakennuslevyistä, joista oli melko helppo taittaa se "avaruuskulma" ilman isompia tukirakenteita. Lopputulos on ihan jees, muttei yhtä täydellinen kuin mattoversiossa - saumat ovat nähtävissä ja irvistelevätkin välillä kun materiaali elää säiden mukana. Mutta tää oli ainoa keksimäni tapa tehdä tuollainen isompi (6 m x 5 m seinät) avaruuskulma järkevällä budjetilla. Se vanha mattogreenscreen sai uuden elämän lattiana.

Studiomme saitilla on blogisarja rakennusvaiheista, myös maalipähkäilyä tuolla:
http://spacewhale.fi/category/remontti-2/

Vastaa Viestiin