Terävöitys huonontaa videon laaatua

Leikkausohjelmiin ja muihin editoinnissa tarvittaviin ohjelmiin liittyvä keskustelu
Rape
Viestit: 269
Liittynyt: 13.08.2006 20:07
Viesti:

Terävöitys huonontaa videon laaatua

Viesti Kirjoittaja Rape » 22.05.2018 11:49

Heitetäänpä vähän agressiivinen otsikko, ehkä sillä saisi nuukahtavalle keskustelu areenalle vähän eloa. Eli jos on kuvattu matskua esim. f8:lla laajakulmaisella linssillä riittää terävyys metristä äärettömään. Periaatteessa se ei tarvitsisi enää editoidessa lisä terävöitystä. Erikseen tulee tietysti tilanteet joissa terävöitykseen on erityistarve. Tarkoitankin kuvaa joka on valotukseltaan ja tarkennuksen osalta kohdallaan.

Kokemukseen perustuvan tiedon pohjalta varsinkin tuubi matsku huononee jos sitä on editissä terävöitetty. Sama matsku lievällä terävöityksellä ei bluraylla huonone. Ilmeisesti tuubin pakkaus algoritmi tekee oman terävöityksen ja kaksinkertainen terävöitys huonontaa laatua.

Eri keskustelu on se, pitääkö videon näyttää veitsenterävältä, vai voisiko se olla enemmän filmimäisen pehmeää.

japiippo
Viestit: 4203
Liittynyt: 20.04.2006 13:22
Paikkakunta: Muhos

Re: Terävöitys huonontaa videon laaatua

Viesti Kirjoittaja japiippo » 22.05.2018 12:06

Rape kirjoitti:Kokemukseen perustuvan tiedon pohjalta varsinkin tuubi matsku huononee jos sitä on editissä terävöitetty.

Kyllä, Tuben matala bittivirta uudelleenpakkauksessa ei riitä yhtä aikaa sekä suureen määrään pieniä, teräviä yksityiskohtia että liikkuvaan kuvaan, joten pakkeri "romahtaa" ja kuva menee osittain tai kokonaan sohjoksi.

Materiaalista ja käyttökohteesta tietysti riippuu, kuinka terävältä kuvan halutaan näyttävän, mutta itse mieluummin hieman yliterävöitän kuvaa, halusivat katsojat tai eivät. Tosin kotivideokameroillani se on ehkä ollutkin tarpeellisempaa kuin ammattikalustolla, oletan.

Vastaa Viestiin