Miksi kuvata staattista videokuvaa?

Kuvaustekniikat ja -tavat
Alueen säännöt
-
MHMH
Viestit: 41
Liittynyt: 02.06.2015 11:39

Miksi kuvata staattista videokuvaa?

Viesti Kirjoittaja MHMH » 04.02.2019 15:17

Mikä teidän mielipide tästä? Kumpaa suositte nykyisin enempi?

Valokuvahan on (perinteisesti) aika staattinen. Vain yhdestä kuvakulmasta. Videohan mahdollistaisi kuitenkin dynaamisuuden. Miksi siis kuvata henkilöä vaikka jalustalta kun video mahdollistaisi henkilön ympärillä pyörimisen. Varsinkin nykyisin halpaa ja helppoa kun on gimbaaleita jne.

Miksi kuvata videolle enää maisemaa jalustalta paikoillaan kun saman asian voi kertoa yhdellä valokuvalla. Mielummin hyödyntää videon mahdollisuudet ja kuvaa sen kyseisen maiseman vaikka dronella.

Vai tuleeko sitä vain turhaa liikettä vain liikkeen vuoksi. Rauhoittavampaahan olisi katsoa kunnon jalustalta kuvattua tyyntä järveä missä aamusumu leijuu hiljalleen.

Tuntuu, että jalustalta kuvaamisen syrjäyttävät koko ajan enempi gimbaaleilla, käsivaralta jne. kuvaaminen. Silloin toki voidaan hyödyntää videon mahdollistamaa dynaamisuutta, mutta menetetäänkö siinä samalla jotain?

seepukka
Viestit: 352
Liittynyt: 07.12.2015 20:43

Viesti Kirjoittaja seepukka » 04.02.2019 20:45

Staattista kuvaa on paljon helpompi leikata muiden kuvien kanssa yhteen kuin villisti liikkuvaa dynaamista kuvaa. Varsinkin haastatteluissa jotka leikataan pääasiassa äänen perusteella jolloin mistä tahansa kohtaa haastattelua olisi hyvä pystyä leikkaaan kuvitusmateriaaliin ja takaisin.

Toinen syy on se että hirveää kamerapyörimistä ilman mitään pointtia on tosi rasittavaa katsoa paria minuuttia kauempaa. Jos jotain pyörimistä haluaa käyttää niin se pitäisi motivoida jotenkin. Jotain hitaita ajoja voi toki kokeilla jos tausta sen kestää ja leikkauksen kannalta ei tästä tule pahaa ongelmaa kuten liikkeen suuntien jatkuva vaihtuminen tai liikenopeuden vaihtelut jne. Eikä si puhuvaa päätä kyllä aina ole edes pakko näyttää. Käyttää vähän enemmän vaivaa kuvitusmateriaaliin niin riittää että vähän tiedetään kuka siinä puhu taustalla

seepukka
Viestit: 352
Liittynyt: 07.12.2015 20:43

Viesti Kirjoittaja seepukka » 04.02.2019 20:48

Ja kyllä, staattinen maisema fix kameralla on melkein sama kuin valokuvaa käyttäisi. Joku pieni perspektiiviajokaan ei sitä paljoa pelasta. Ylipäätään jos havahtuu kuvaavansa pelkkää puolivillaista kuvituskuvaa niin voi siinä vaiheessa kysyä itseltään oliko ennakkotutkimus kunnolla tehty :wink:

Vastaa Viestiin