YHDISTELMÄ TFT

Yleiskeskustelu alue on suljettu uusilta viesteiltä. Vanhoja voi selata edelleen.
Pappa
Viestit: 30
Liittynyt: 16.01.2005 11:57

YHDISTELMÄ TFT

Viesti Kirjoittaja Pappa » 09.01.2005 14:15

Olen aloitteva harrastaja, joka katselee video/DVD-kuvat PC:n näytöltä. Nyt olisi näytön uusimisen aika ja tarkoitus hankkia 19"
litteä näyttö: Joskus taannoin palstalla kerrottiin että TV-monitorista kuva on parempi kuin PC:llä. Jotkut kuvasuhteet/resoluutiot, vaikuttivat asiaan.
Nyt on herännyt ajatus siitä, olisiko tämä näytön kuvankatselu ominaisuus parenpi, jos hankkii panelin, jossa on myös TV.viritin?.
Vai onko sillä mitään vaikutusta asiaan.
Entäpä näytön koko,vasteaika, ym, ominaisuudet?.

Vaka Vanha
Viestit: 2669
Liittynyt: 16.01.2005 11:57
Paikkakunta: vaihtelee

Re: YHDISTELMÄ TFT

Viesti Kirjoittaja Vaka Vanha » 09.01.2005 16:54

Aika mini täällä kirjoitteleva on siirtynyt TFT-näyttöön. Mielipiteitä löydät haulla niin puolesta kuin jonkin verran vastaankin. Minä kuulun niihin epäileviin.

TFT-näyttö on yhden näyttötilan näyttö. Kaikissa 19" näytöissä taitaa olla natiivi näyttötila 1280x1024. Muut tilat tehdään laskennallisesti - kuva heikkenee.

Kannattaa katsoa näytön teknisistä tiedoista että tuettujen videomoodien joukossa on myös 50Hz tila. Yleensä ne tahtovat olla 60Hz laitteita ja siten 'epäsopivia' PAL-videon katseluun.

TFT-näyttöjen eräs ongelma on kapea värigamut - väriavaruus - varsinkin sinisten sävyjen kohdalla. Kalliimmat näytöt (1000+ eur) tosin ovat crt-putkien veroisia.

Toinen ongelma on tummien ja usein myös vaaleiden sävyjen latteus. Taustavalo paistaa aina läpi jonkun verran joten musta on harmaata.

Käsittääkseni kaikkien nykyisten TFT-näyttöjen vasteajat ovat riittäviä.

Jos laitteessa on TV-viritin niin on todennäköistä että itse näyttö on valittu halvimmasta (huonoimmasta) päästä jotta hinta on saatu kilpailukykyiseksi.

Niistä pluspuolista tulee muilta varmaankin pitkä lista ;-)

t. Vaka

????

Re: YHDISTELMÄ TFT

Viesti Kirjoittaja ???? » 09.01.2005 21:45

Ero lienee lähinnä siinä, että TV:ssä kuva on kontrastikkaampi kuin PC:n näytöllä. Toinen ero on se, että TV:ssä videokuvasta rajautuu noin 10% kuva-alasta pois.

Mielestäni PC-näytöllä, varsinkin uudella littunäytöllä, kuva on parempi kuin telkkarissa ja siinä on enemmän sävyjä (kuva on kyllä hieman pliisumpi). Kuitenkin, koska videotuotteitteni lopullinen esityslaite on TV, käytän editointisysteemissäni TV-monitorointia (Premiere Pro, kuva kameran kautta televisioon). Siinä näkee todellisen rajauksen ja sen miltä kuva "oikeasti" näyttää.

17" ja 19" littumonitoreissa ainoa ero on näyttölaitteen koko, terävyys on sama (resoluutio). Toisin sanoen 19" on vain isompi kuva, sen enempää ei monitoriin mahdu tavaraa. Mielestäni ei kannata maksaa lisähintaa parista tuumasta, 17" voi laitaa 5 cm lähemmäksi niin lopputulos on sama... Vasta 21" tai isompi monitori ja 1600x1200 resoluutio antaa lisäetua. Hinta vain on tällä hetkellä liian kallis.

Vastaa Viestiin