Digivideokamera sisäkuvaukseen?

Yleiskeskustelu alue on suljettu uusilta viesteiltä. Vanhoja voi selata edelleen.
Jyri

Digivideokamera sisäkuvaukseen?

Viesti Kirjoittaja Jyri » 24.01.2005 01:46

Hei!

Mikähän digivideokamera mahtaisi olla harrastelijalle oikea valinta tätä nykyään, jos haluaisi sisätiloissa kuvata katselukelpoista kuvaa?

Aiemmat minidv -kamerani ovat olleet melko surkeaa tasoa, vaikka hintalappu niissä on kyllä harrasteijalle ollut reilun sortinen :o(

Koolla ei nyt olisi niin väliä, kunhan on edullinen ja pärjää pienillä lukseilla. Kokemuksia? Kovin huonosti löytyy mitään testejä harrastajakameroiden sisäkuvauskyvyistä.

Onko jollain kokemuksia Panasonic NV-GS120EG :n sisäkuvausominaisuuksista? Lupaavat 1 Lux :a ?!!!

Kiitos jo etukäteen.

nim.merk. kohinaan kyllästynyt :o)

Virtanen
Viestit: 1115
Liittynyt: 16.01.2005 11:57
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Digivideokamera sisäkuvaukseen?

Viesti Kirjoittaja Virtanen » 24.01.2005 02:19

Onhan jotain suuntaa antavaa testiä täällä sivustollakin tehty, http://www.digivideo.fi/tero/Kameroiden ... testit.php , vaikka se taitaa olla jo pahasti vanhentunut.
Sitä silmäilemällä saat kuitenkin suuntaviivoja. Vaikka kennon koko ei olekaan aina tae hyville hämäräkuvausominaisuuksille, lähes poikkeuksetta sääntönä voi pitää, että mitä suurempikennoinen kamera, sitä herkempi se on. Vaikka kamerassa mainostettaisiin olevan ties mitä hyper-super-säkkipimeä-night-modea, ei se todellisuudessa ole huonoa kummoisempi, jos kennojen koko on vaivaiset 1/6".
Eli, vaikka vertailukelpoisia testejä ei löytyisikään, ei paljoa metsään mene, jos muistaa, että mitä pienempi kenno, sitä surkeampi kuva hämärässä.

jookoskookos

Re: Digivideokamera sisäkuvaukseen?

Viesti Kirjoittaja jookoskookos » 24.01.2005 02:24

Sellaista miniDV-kameraa(alle 2800 e hintaluokka Saksassa) joka ei kohisi hämärässä ei löydykään. Valoisuuden lisääminen on ainoa ratkaisu ongelmaasi (tai Panasonic 100 DVX).

JoukoK
Viestit: 260
Liittynyt: 16.01.2005 11:57
Paikkakunta: Naantali

Re: Digivideokamera sisäkuvaukseen?

Viesti Kirjoittaja JoukoK » 24.01.2005 10:13

Valmistajan ilmoittamat luxit pitää unohtaa kameroita vertaillessa. Niillä ei ole mitään faktapohjaa eikä mikään kuluttajakamera selviydy 10 luxin valaistuksesta kunnialla. Valitettavasti testeihinkin pitää suhtautua varauksella ellei testaustapaa ole dokumentoitu kattavasti. Pienikin valonlisäys auttaa paljon. Kuvasin vuosi sitten aamusella pitkän session eli koko nauhan yhtä soittoa hallissa, jossa oli pienet ikkunat keinovalon lisäksi. Kuva parani silmin nähden loppua kohden, vaikka valaistuksen eroa ei kuvatessa huomannut.

Kunto Hirvikoski
Viestit: 3752
Liittynyt: 16.01.2005 11:57
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Digivideokamera sisäkuvaukseen?

Viesti Kirjoittaja Kunto Hirvikoski » 24.01.2005 10:28

Valmistajien ilmoittamilla luksimäärillä ei todellakaan ole MITÄÄN tekemistä todellisuuden kanssa. Pienet kuluttajakamerat ovat tällä hetkellä varsin samanlaisia, hämärässä huonoja tai erittäin huonoja. Niiden eroja mitataan ja pisteytetään innokkaasti, mutta pieniä aste-eroja löydettäessä totuus unohtuu: Kaikki ne ovat surkeita hämärässä. Vasta kalliimmissa saadaan parannusta aikaiseksi.

Paljon halvempi ratkaisu olisi hankkia lisää valoa sisään.

Jyri

Re: Digivideokamera sisäkuvaukseen?

Viesti Kirjoittaja Jyri » 26.01.2005 20:32

Kiitos kommenteistanne! Harmillisintahan tässä on se, että iankaikkisen vanhalla ja halvalla (muutama tuhat markkaa) VHS kameralla pystyy kuvaamaan erittäin laadukasta kuvaa melkein säkkipimeässä ... mutta muuten ei ole vissiin niihin enää ole paluuta :o) Ajatukseni oli, että hommaisin sisäkäyttöön toisen isomman digivideokameran ja matkakäyttöön sitten sellaisen oikein pienen, mutta näin ollen kumpikin saisi kyllä olla sellaisia kohtuuhintaisia (alle 1000 euroa) ... jollaista ei sisäkäyttöön taida sitten löytyä? Lisävalo tahtoo monesti olla vähän hankala nopeisiin tilanteisiin, mutta harkittava ratkaisu sekin ... jatkan ihmettelemistä :o)

rikun
Viestit: 246
Liittynyt: 16.01.2005 11:57
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Digivideokamera sisäkuvaukseen?

Viesti Kirjoittaja rikun » 27.01.2005 02:17

Panasonicin DVX100 ei todellakaan ole ratkaisu ongelmaan. Loistava kamerahan se on, mutta ei sekään ihmeisiin pysty ;)

wrz

Re: Digivideokamera sisäkuvaukseen?

Viesti Kirjoittaja wrz » 02.02.2005 00:13

Tietenkin voisi kuvata kahdella kameralla: kytkee vhs:n digiin kiinni ja nauhoittaa sen sillä. VHS:n tarkkuus kuitenkin on sama...

Vastaa Viestiin