Eka DVD-levy poltettu!

Leikkausohjelmiin ja muihin editoinnissa tarvittaviin ohjelmiin liittyvä keskustelu
Arto Joutsimäki

Eka DVD-levy poltettu!

Viesti Kirjoittaja Arto Joutsimäki » 18.07.2001 09:32

Eka DVD-levy poltettu!
Kerronpa minäkin kokemuksiani: Tein tuossa viime viikolla Applen 733 G4:llä ekan DVD-levyni. Olipa se helppo nakki iDVD softa jatkaa Applen loistavaa ja helppokäyttöistä linjaa. Tein levylle kolme koetta: DV-videon, still-kuva slide shown ja vielä VHS-nauhalta siirretyn pätkän. Toimii hienosti muuten, mutta slide showsta en jostain syystä pääse takaisin levyn valikkosivulle. VHS kuvan laatu on sellainen, että taidan aloittaa urakan ja siirtää tärkeimmät vanhat VHS nauhat DVD-levylle!

kiju

Re: Eka DVD-levy poltettu!

Viesti Kirjoittaja kiju » 18.07.2001 15:53

Hienoa että sujuu jos sinulla on niitä monesti tallentavia
DVD-RW-levyjä niille voit harjoitella kätevästi ja pyyhkäistä taas tyhjäksi. Se polttava DVD-asema siinä on Pioneer kaiketi.
Kerro miten testailusi etenee ja VHS-matskun siirto sujuu?
Tsemppiä

Skaffa

Re: Eka DVD-levy poltettu!

Viesti Kirjoittaja Skaffa » 19.07.2001 06:11

Kerro samalla median ja aseman hintoja Suomessa.

Skaffa

Arto Joutsimäki

Re: Eka DVD-levy poltettu!

Viesti Kirjoittaja Arto Joutsimäki » 19.07.2001 10:12

Media maksaa Apple jälleenmyyjillä 110 mk kpl. Se on todennäköisesti halvempi kuin muuten, sillä Apple haluaa nyt lanseerata tuota DVD-polttamista rajusti. (Korjatkaa, jos tiedätte muita hintoja!) Polttava asema on tietääkseni se Pioneerin laite: —DVD-R/CD-RW SuperDrive -asema (kirjoittaa DVD-R-levyjä 2x nopeudella, lukee DVD-levyjä 4x nopeudella, kirjoittaa CD-R-levyjä 8x nopeudella, kirjoittaa CD-RW-levyjä 4x nopeudella, lukee CD-levyjä 24x nopeudella) Ulkoisia laitteitakin on tulossa myyntiin, mutta hinta huitelee varmaan tuolla 6-8000 mk:n paikkeilla. Esim tuo Applen "vanha" 733 MHz G4 paketti maksaa 31.900,- Mutta tuo uusi 867 MHz tuolla SuperDrivella tulee maksamaan ilmeisesti hieman vähemmän ;-) Kallistahan tuo vielä kotikäyttäjälle on, mutta kun tuollainen on nyt muuten käytettävissä, niin mikä ettei!
Nämä Applen koneet tekevät muuten sen MPEG2 koodauksen softapohjaisesti 2x ajassa ja tuo uusi tuplaprossukone (800 MHz) jopa 1x ajassa!
Eilen julkistettu uusi iDVD2 osaa muuten nykyisestä poiketen polttaa 90 min yhdelle 4,7 Gt:n DVD levylle nykyisen 60 min sijaan. iDVD2 ilmestyy päivityksenä syyskuussa.

kiju

Re: Eka DVD-levy poltettu!

Viesti Kirjoittaja kiju » 19.07.2001 11:49

Aha et oo saanu vielä DVD-RW-levyjä kokeiltavaksi, niitä ei varmaan vielä helposti löydä ja ovat kalliitakin, jos saa?

Parempihan olisi eriilinen MPEG-kortti joka pakkaisi ns. rautatasolla tuon MPEG2-koodauksen, nyt se vaatii sitä prossa- ja muistikapasiteetia kuten totesit.
Tuo uusi iDVD2 softa on mielenkiintoinen niin vain se tallenne tila lisääntyy ja suhteessa halpenee...

Ite pähkäilen vielä syksyyn (tilaisikos tarjouksen Pioneer DVD-A03 asemasta), vai odottaakos vielä niitä uudempia DVD+RW media formattia tukevia asemamalleja??
Mukavaa ois saada tietoja miten sen DVD-RW ominaisudet pelaavat?
Älä polta nahkaa helteellä. :-D

Jussi

Re: Eka DVD-levy poltettu!

Viesti Kirjoittaja Jussi » 19.07.2001 12:12

Mites toi pyöri normaaleissa kotisoittimissa? Oletko kokeillut eri soittimilla, ja oliko ongelmia?

/jussi

Petri J

Re: Eka DVD-levy poltettu!

Viesti Kirjoittaja Petri J » 19.07.2001 20:29

Vilkaisin mySimon.com:n nakemyksia hinnoista, ja 4.7G DVD-R levyjen hinnat nayttaisivat alkavan $8.99/kpl. (+tax & shipping/handling). Tuon halvimman hinnan tarjoajalla ei kuitenkaan ollut yhtaan levya varastossa.

Mediastore.com ilmeisesti ihan oikeasti myy TDK:n levyja $9.99, mutta eivat sano webbisivuillaan ulkomaille toimittamisesta mitaan. Eivat ole ehka tulleet ajatelleeksi etta ulkomaita on ;-)
Tuo TDK nayttaisi tarjoustuotteelta, Pioneerin vastaava maksaa $29.99.

Jos levyja tarvitsee paljon, ja loytaa USA:sta kaupan joka suostuu toimittamaan ulkomaille, ja halpislevy toimii, niin taalta tilaaminen voi jopa kannattaa.

Pauli

Re: Eka DVD-levy poltettu!

Viesti Kirjoittaja Pauli » 21.07.2001 15:03

Saksan Apple myy levyjä nettikaupassaan (Apple Store) 129 DM / 5 levyä, eli kappalehinta on n. 77 mk. Jenkki-Applen hinta on $50 / 5 levyä, eli samassa linjassa...

Suomen Apple-myyjien pilviä hipovat hinnat ovat kyllä aina ihmetyttäneet. Ostin itselleni viime talvena tuplaprossu-G4:n, ja saksalaiselta myyjältä tilaamalla säästöä tuli yli neljännes koneen hinnasta! Omasta pussista tuo on jo todella tuntuva säästö...

Näppiksessä on tosin z ja y väärillä paikoilla, ja käyttöjärjestelmä piti itse vaihtaa englanninkieliseksi, mutta käytössä noista ei ole tietenkään mitään riesaa.

Jaakko Niemelä

Re: Eka DVD-levy poltettu!

Viesti Kirjoittaja Jaakko Niemelä » 31.07.2001 10:31

Anteeksi aiheesta poikkeava kysymys, mutta voisitko selventää kuinka tilasit Macin Saksasta? Käsittääkseni Apple on sen verta pirullinen firma ettei suostu kilpaileen itsensä kanssa eri maiden saati maanosien kanssa, eikä tästä syystä suostu myymään koneita kyseisen maan rajojen ulkopuolelle. Onko tähän vihdoin saatu muutos, kiitos EU:n?!

Pauli

Re: Eka DVD-levy poltettu!

Viesti Kirjoittaja Pauli » 04.08.2001 14:02

Ihan auliisti ne saksalaiset nettikaupat, joista kyselin, suostuvat toimittamaan EU:n sisällä minne tahansa - se on kai sisämarkkinalakien idea eikä eri maiden Applella ole siihen sanottavaa.
Applen omat nettiputiikit (Apple Store) eivät toimita kuin yhteen maahan, mikä ei tosin paljoa paina koska ne pitävät yleensä kovempia hintoja (ohjehinnat) kuin muut nettimyyjät :)

Arto Joutsimäki

Re: Eka DVD-levy poltettu!

Viesti Kirjoittaja Arto Joutsimäki » 14.08.2001 08:22

En ole valitettavasti päässyt kokeilemaan, mutta ilmoittelen, kunhan saan testattua!

Arto

Vastaa Viestiin