Ligos mpeg -ohjelma dv.comissa

Leikkausohjelmiin ja muihin editoinnissa tarvittaviin ohjelmiin liittyvä keskustelu
Aki Hartikainen

Ligos mpeg -ohjelma dv.comissa

Viesti Kirjoittaja Aki Hartikainen » 24.07.2001 01:28

Hyvin ovat tykästyneet laatuun ja nopeuteen.
Artikkeli on osoitteessa:

http://www.dv.com/magazine/2001/0401/la ... _0401.html
tai
http://www.dv.com/magazine/2001/0401/la ... _0401.html

Kiju

Re: Ligos mpeg -ohjelma dv.comissa

Viesti Kirjoittaja Kiju » 24.07.2001 22:31

Mitäs mieltä oot miten paljon hyvä MPEG-ohjelma nopeuttaa prosessia? Mikähän apu on ns. rautatason MPEG-pakkauskortilla (katso rauta keskustelu).
Oliskos optimi siis hyvä ohjelma + pakkauskortti ja sitten vain DVD:lle hyvällä laadulla matskut polttoon?

Aki Hartikainen

Re: Ligos mpeg -ohjelma dv.comissa

Viesti Kirjoittaja Aki Hartikainen » 26.07.2001 01:24

Kyllä nopeuksissa on eroja, Ligos tuottaa noin tuplanopeudella TMPG:hen verrattuna. Aika paljon suositaan etenkin DVD-tuotannoissa ohjelmallista koodausta. Tämä siksi että DVD:lle siirrettyä leffaa käsitellään kovasti paljon, yksittäisiä otoksia retusoidaan, värikorjataan ja säädetään kuvan sijaintia tv:tä silmälläpitäen. Jopa yksittäisiin freimeihin puututaan. Enkoodaukseen käytetty aika ei siis tässä ole merkittävä tekijä.

Hyvällä softalla päästään valmis DVD-korjailtu leffa enkoodaamaan suoraan Premieren tai Avidin timelineltä jolloin kuvanlaatu on paras mahdollinen.

MPEG-kaappauskortti soveltuu hyvin sellaisiin juttuihin joissa laatu ei ole kaikkein tärkein tekijä. Esim. Internetiin lähetettäessä reaaliaikaista enkoodausta tietysti tarvitaan ja composite tai s-video sisääntuloliitännän kautta saadaan riittävän hyvä tulos. DVD:lle tämä ei ole tarpeeksi hyvä liitäntä jos koko DVD:n laatupotentiaalia halutaan hyödyntää.

kiju

Re: Ligos mpeg -ohjelma dv.comissa

Viesti Kirjoittaja kiju » 26.07.2001 09:51

Enpä tullut ajatelleksi asiaa noin päin hyvä Ari.
Tässä en tarkottanut mitään ns. lelu MPEG-pakkailu
kortteja.

Pohdin tätä asiaa siltä kannalta, jos matsku on jo tuotu FireWire/IEEE1394 liitännästä kortilta koneelle ja siellä pakataan ns. rautatasolla valmiksi MPEG2 muotoon.

Käsittääkseni myös rautatason MPEG-pakkauskorttia käytetään pakkausohjelman ohjaamana, mutta pakkaustyö tapahtuu sen kortin prosessoimana. Teoriassa ajatellen on se DV:n tuottamaa tiedosto(t) ja se pakataan MPEG-kortilla, jolloin prosessi ei vie niin paljon prosessori ja muistitehoa koneelta, jolloin se materiaali pakkaantuisi MPEG2-muotoon nopeammin kiinnolle.

Ainahan laatu siinä heikkenee kun se pakataan, mutta eikös hyvällä MPEG-pakkauskortilla tämänkin pitäisi mennä aikas hyvällä bittivirta nopeudella jolloin sen MPEG2 laatu olisi paikallaan myös sillä lopullisella DVD-tallenteella.

Käytetäänköhän sinä DigiTV:n kuvamuodostus MPEG-pakkailuissa ohjelmaa tai rautatason kortteja vai niiden yhdistelmiä? Ne ovat varmaan kyllä ammattitason välineitä, jotka yleisesti taas ovat kalliita?

Aki Hartikainen

Re: Ligos mpeg -ohjelma dv.comissa

Viesti Kirjoittaja Aki Hartikainen » 26.07.2001 15:40

Nyt ymmärsin mitä ajoit takaa. Lyöpä Googleen hauksi Canopus DV Storm. Tämän järjestelmän lisävarusteena saatava MPEG2 -rautakiihdytin on saanut kaikki testaajat henkeään haukkomaan ja kilvan ylistämään.

http://www.guygraphics.com tai
http://www.guygraphics.com kiteyttää asian todella hyvin

T: Aki

Aki Hartikainen

Re: Ligos mpeg -ohjelma dv.comissa

Viesti Kirjoittaja Aki Hartikainen » 26.07.2001 15:42

Otetaanpa linkki uusiksi:

http://www.guygraphics.com tai
http://www.guygraphics.com

keskivaiheilla on otsake josta pääsee vertailutestiä tutkailemaan.

kiju

Re: mpeg -pakkauskortti

Viesti Kirjoittaja kiju » 26.07.2001 19:28

Kiitti Aki just näistä mä olin kiinnostunut, eikös juuri tuo Canopus koodekki ollut niitä hyvätasoisia muistelisin sitä aiemmissa keskusteluissa kehutun?

Suunnittelen koota ihka omaa tietsikaa
vain editointiin ja DVD-polttoon.
Kokoonpanossa olisi alustavasti Gigan prossa 512 Mb muistia, Win 2000, isot Raid kiinnot siirtokelkoissa, kortit FireWire/MPEG-pakkauskortti Matrox G450 kaksoisnäytönohjain ja se polttava DVD-asema. Osa osista minulla on jo vihjatkaa jos on ideoita siihen rakentamiseen. :-9 ON KYLLÄ TUON RAUTAPUOLEN TEKSTIÄ TÄÄ.

Jukka II

Re: mpeg -pakkauskortti

Viesti Kirjoittaja Jukka II » 26.07.2001 19:50

No kannattaisiko antaa Macille mahdollisuus? Tutki ainakin ja käy kokeilemassa jossain.

terssi

Re: mpeg -pakkauskortti

Viesti Kirjoittaja terssi » 27.07.2001 04:53


kiju

Re: PowerMac mieltymykset?

Viesti Kirjoittaja kiju » 27.07.2001 08:29

Saitte käännytettyä sen verran että etsin ja kokeilen sitä PowerMac konetta. Täytyy katsoa olisiko täällä Turussa sellasia jossain esittelyissä? Aikas power on kyllä hintatasokin noin ensi tuntumalla.

Minulla on jo tuohon PC-tietsikka puoleen niin pitkä käyttösuhde ja projektiin on jo puolet osistakin kasassa. Vaikea se on kelkankääntö, mutta tutkailen noin vaihtoetona. On molemmilla kyllä omat + ja - puolet.

terssi

Re: PowerMac mieltymykset?

Viesti Kirjoittaja terssi » 27.07.2001 18:49

Lähimmän jälleenmyyjäsi löydät Applen a href="http://rlocator.euro.apple.com/locator. ... ähaulla./a

Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö jostain muualta saisi pakettia edullisemmin tilattua.

Tammikuussa julkaistu SuperDrive-kone (733MHz) maksoi silloin 35 tonnia (=kermankuorintahinta), nyt näyttäisi yksiprossuisten lippulaivamalli Power Mac G4 867MHz 128Mb/60Gb/SuperDrive maksavan maltillisemmat 22900,-

Se on paljon sekin, mutta se on tietokoneiden Rolls-Royce.

Toivottavasti demottavat sitä vielä nykyisin tuotantokäytössä toimivalla Mac OS 9.1:llä, johon on tällä hetkellä vielä satakertainen määrä softaa kertynyt vuosien varrella verrattuna kesällä julkaistuun Mac OS X:ään, joka on vielä enemmän tai vähemmän vaiheessa (=ei softaa).

Mutta kannattaa sitä uutta käyttistäkin vilkuilla "sillä silmällä", koska potentiaalia siinä on.

Vastaa Viestiin