MSP6 Hitaus

Leikkausohjelmiin ja muihin editoinnissa tarvittaviin ohjelmiin liittyvä keskustelu
Tuiskula

MSP6 Hitaus

Viesti Kirjoittaja Tuiskula » 26.07.2001 09:10

Tuli hankittua EZDV-kortti ja siinähän tulee mukana EZEdit softapaketti. Minulla oli ennestään jo MSP6, mutta ei mitään korttia.

Haluaisin editoida MSP:llä sen monipuolisuuden ja selkeyden vuoksi mutta... Ohjelmapa ei ohjaakaan kameraani, eli kaappaus täytyy tehdä EZ-softilla. Tämäkään ei olisi muuten ongelma, mutta EZ-paketti tarvitsee QuicTimen ja MSP ei tykkää siitä ollenkaan: Käynnistettäessä tulee ilmoitus että tapahtui virhe muistipaikassa x.

Olen kokeillut poistaa QuickTimen editoinnin ajaksi ja asentaa uudelleen, että saan palautettua nauhalle.

Kysymys: Miksi MSP luo AVI-tiedostoa luvattoman kauan? Meinasin kokeilla puolen tunnin pätkää, jolloin arvioituna aikana olisi ollut yli 3 tuntia, jolloin lopetin noin parin minuutin jälkeen.
(Kone 633 MHz Cele, 384 MB muistia, Intel piirit)

Entäs sitten yli 9 minuutin videot. Tekeekö MSP EZEdit-yhteensopivat reference AVIt, vai pitääkö MSPstä laittaa pidempi video vain 9 minuutin pätkiksi, jotka sitten kokoan yhteen EZEditissä ennen nauhalle palautusta?

Tässä siis nippu kysymyksiä, os vaikka jollain muullakin olisi ollut samanlaisia ropleemia.

jaamo

Re: MSP6 Hitaus

Viesti Kirjoittaja jaamo » 26.07.2001 10:10

Formaatista toiseen renderöinti on hidasta, ainakin Media Studiolla. Jos puolentunnin videosta jokainen frame konvertoidaan johonkin toiseen muotoo, se kestää.

Mikko

Re: MSP6 Hitaus

Viesti Kirjoittaja Mikko » 07.08.2001 13:07

Sori vaan, mutta äkkiseltään kuulostaa siltä, että sulla on softat tms. asennettu jotenkin hassusti. Onko muuten EZDV-plugin MSP:tä varten installoitu?

Mulla on oleellisesti samantapainen kokoonpano (MSP6 ei muuten valita QuickTimesta ollenkaan). EZvideolla tai editillä tehdyt kaappaukset tulee luonnollisesti Canopuksen omalla paremmalla codecilla koodattuna. MSP6 ymmärtää niitä (ja QuickTimea) hienosti, jos codecit on asennettu oikein.

Jos sun mainitsema puolen tunnin pätkä sisältää vain "suoria" leikkauksia -- ei siis overlay tms. jippoja -- ja sen renderöinti kestää tunteja, niin sitten siinä tosiaan tapahtunee joku formaattikonversio (esim. Canopus DV - MS DV).

Kokeilepas tehdä oma projektitemplate, jossa codeciksi on valittu Canopus (eikä MS DV niinkuin niissä oletusprojektipohjissa on). Nyt MSP6:n pitäisi tehdä valmista Canopus-dataa. Suorilla leikkauksilla renderöintiaika on muutamia sekunteja, koska "renderöinti" sisältää vain referenssien lajittelua. MSP6 käynnistää esikatselua varten EzVideon, joka heittää videon kameralle (ja sitä kautta telkkariin). Tuosta ohjelmasta materiaalin saakin sitten suoraan siirrettyä takaisin nauhalle ilman mitään konversiokikkailua.

Ei ole mitään 9 minuutin tms. 4GB:n rajoituksia. Tuolta EzVideolta on siirtynyt puolen tunnin taideteos nauhalle sellaisenaan.

Toivottavasti oli jotain apua...

Tuiskula

Re: MSP6 Hitaus

Viesti Kirjoittaja Tuiskula » 08.08.2001 09:08

Mikon viestistä ei suoranaisesti ollut apua, mutta meninpä kotona rohkeasti kokeilemaan käynnistää MSPn ilman että ensin uninstalloin quictimen ja SE TOIMII! Siinä on täytynyt aikaisemmin vain jäädä muistiin jotain "roinaa".

Se hitauskin johtui siitä, että minähän tosiaan tein siinä värikorjauksen koko pätkälle (oli sisällä kuvatuilla ihmisillä hiukan liian punainen naama) ja silloinhan renderöidään joka ikinen frame :-)

Hienosti lähtee EzVideo käyntiin ja sen kautta pystyy esikatselemaan. Pystytkö Mikko (tai joku muukin) kertomaan, mitä tapahtuu, kun EzVideolla kaapataan ref aviksi vaikkapa tunnin pätkä. Pystyykö MSP lukemaan ja käsittelemään referenssilliset tiedostot?
Oletko Mikko tulostanut suoraan timelinelta EzVideon kautta nauhalle ja oletko koskaan tehnyt avi-tiedostoa (vrt. Create ref avi from timeline EzEditissä), Onnistuuko?

Tuiskula

Re: MSP6 Hitaus

Viesti Kirjoittaja Tuiskula » 09.08.2001 08:12

Tarkennus edelliseen (eiliseen). Ei se nyt ihan niinkuin unelma toimi.

Eilen aloititin MSPllä projektin ja ohjelma kaatuili vähän väliä. Minullakin, pitkäpinnaisella meinasi nauha katketa.

Loppujen lopuksi ohjelma teki minulle vielä sellaisen jipon että viimeiset n. 2 minuuttia olivat "pimeänä". Ts. clippi näkyi timelinella eikä sille pystynyt tekemään mitään (ei valitsemaan, leikkaamaan...). Huomasin, että noin 15 minuuttia varsinaisen lopun jälkeen oli yksi pikkuclippi väliltä ja juuri tämän puuttuvan clipin jälkeiset eivät näkyneet. Mitä tahansa yritänkin tehdä tuolle eksyneelle clipille (siirtää, poistaa tai muuten muokata) ohjelma kaatuu pois.

Mikko

Re: MSP6 Hitaus

Viesti Kirjoittaja Mikko » 09.08.2001 13:03

Enpä ole koskaan tunnin pätkiä kaappaillut, joten siitä en osaa sanoa. Toisaalta, kyllähän MSP:n pitäisi ymmärtää tunnin videotkin. Sun pitää kai vaan kokeilla, mutta jos sun systeemisi on todellakin noin epästabiili, niin tulokset on varmaan vähän mitä sattuu :-) Mulla ei ole juuri nyt tyhjää tilaa levyllä, että voisin edes kokeilla. Mä siirrän tavarat yleensä pienemmissä paloissa nauhalta levylle, jolloin niitä on helpompi käsitellä/lajitella/valita.

Ja tuon "takaisin nauhalle"-operaation olen tehnyt lähes poikkeuksetta suoraan timelinelta MSP6:sta --- siis EzVideon kautta. Miksi valmis video pitäis saada ensin yhdeksi tiedostoksi, jos sen voi jättää tekemättäkin? :-)

Näillä palstoilla on ollu aika paljon juttua DirectX:n ja muiden versioista (ja niiden toimivuuksista). Sun ongelmat kuulostaa enemmän softa- kuin rautavialta. Voi olla, että joudut lopulta formatoimaan levyt ja asentamaan kaiken uudestaan windowsista lähtien. Musalehdissä varoitellaan isoon ääneen, ettei pitäis asennella pelejä, nettiyhteyksiä yms. työkoneelle, vaan jättää siihen vain kaikkein välttämättömin. Usein käytetään kans kahta erilaista boottikonffia, jotka käynnistävät windowsin eri levyosioilta (vrt. Linux ja Win samassa koneessa, laitetaan vain Win1 ja Win2) (ja Linux...)

kunzi

Re: MSP6 Hitaus

Viesti Kirjoittaja kunzi » 09.08.2001 14:18

Mikko kirjoitti:

Miksi valmis video pitäis saada ensin yhdeksi
tiedostoksi, jos sen voi jättää tekemättäkin? :-)


Siihen aikaan kun.. (isä DV-kortin osti) kovalevyjen ja koneiden nopeudet olivat sillä hilkulla, että homma saattoi onnistua tai sitten ei. Varmemmin nauhalle siirto kävi yhtenäisestä tiedostosta. Tuo on siis historian painolastia.

Nyt ei todellakaan useimmilla kokoonpanoilla ole mitään tarvetta kirjoittaa yhtenäistä tiedostoa. Se kuluttaa vain aikaa ja levytilaa.

kunzi

Re: Tunnin kaappausten mielekkyys

Viesti Kirjoittaja kunzi » 09.08.2001 14:35

Mikko kirjoitti:

Enpä ole koskaan tunnin pätkiä kaappaillut, joten siitä en
osaa sanoa. .... Mä siirrän tavarat
yleensä pienemmissä paloissa nauhalta levylle, jolloin niitä
on helpompi käsitellä/lajitella/valita.

Lisää tukea Mikon mielipiteille.

Kokeilin juuri CineStremilla tunnin kaappausta lähinnä lisätäkseni tekstitystä muuten valmiiseen nauhaan. Homma sinänsä sujui hyvin, mutta tunnin klipin käsitteleminen on hankalaa, pikakelaukset huitaisuja, etsiminen tuskallista. En suosittele.

Minusta järkevän kokoinen kerralla kaapattava kuva on enintään muutaman minuutin mittainen tai sitten valmiiksi kuviin tai käytettäviin pätkiin jaettu. Niitä pystyy kohtuullisen vaivattomasti käsittelemään, ja myös sieltä keskeltä löytää etsimänsä.

Tuiskula

Re: Tunnin kaappausten mielekkyys

Viesti Kirjoittaja Tuiskula » 09.08.2001 15:33

Olen kyllä kaappaillut pätkät yleensä enintään 9 minuutin mittaisina, jolloin kokorajoituskaan ei tule vastaan JA NIITÄ TOSIAAN ON HELPOMPI KÄSITELLÄ.

Alunperin tämä keskustelun aloitus pitkistä clipeistä lähti siitä, että minulla oli yksi yhtämittainen 35 min. otos nauhalla (äänen jatkuvuus nääs). Tuokin clippi tuli kyllä käsiteltyä ja video on valmis, kaappasin sen sitten pienempinä paloina ja yhdistelin.

Nyt ongelmana on tosiaan tuo kaatuileva MSP, mutta yritän kokeilla jotain :-)

Vastaa Viestiin