Kummallisia premiere-crasheja

Leikkausohjelmiin ja muihin editoinnissa tarvittaviin ohjelmiin liittyvä keskustelu
Ismo Kiesiläinen

Kummallisia premiere-crasheja

Viesti Kirjoittaja Ismo Kiesiläinen » 01.08.2001 19:11

En oleta, että kellään olisi vastaavia kokemuksia, mutta kerronpa kuitenkin.

Silloin tällöin koneeni pamahtaa tilaan, jossa Premiere (6) ja Netscape (4.77) eivät kumpikaan käynnisty. Netscapesta jää vain "program error"-virheilmoitusikkuna, sen sijaan premiere ehtii jo alkulatailujen ohi aina timelinen ja muiden ikkunoiden avaamiseen, kunnes sama ikkuna tulee ja pilaa ilon. Muissa ohjelmissa en ole tätä huomannut.

Erityisen kummallisen ongelmasta tekee se, että se tulee ainakin näennäisesti yllättäen - ehkä bootin jälkeen, ehkä kun kone on ollut jo pidempään päällä, mitään sääntöä en ole huomannut. Siihen ei auta kummankaan ohjelman uudelleenasentaminen. Käyttöjärjestelmän uudelleenasennus luonnollisesti auttaa. Mutta tarina jatkuu. Ongelma on mennyt myös itsestään ohi - yhtä huomaamatta ja syyttä kuin se on tullutkin. Ja aina se vaikuttaa yhtä aikaa noihin kahteen ohjelmaan.

Oletan, että ongelma on jossain noille ohjelmille yhteisessä osassa, mutta en ole onnistunut jäljittämään sitä. Jokin videocodec, joku käyttöliittymä-dll?

Ongelma on kiusallinen, kun koskaan ei tiedä milloin se menee itsestään ohi ja milloin ei.

Kunzi

Re: Kummallisia premiere-crasheja

Viesti Kirjoittaja Kunzi » 01.08.2001 20:15

Editoidessani (CineStream, entinen EditDV) en käytä Netscapea enkä Wordia. Samantapaisista syistä kuin kuin Ismo tuossa kertoi. Kone on Macin kannettava.

Ismo Kiesiläinen

Re: Kummallisia premiere-crasheja

Viesti Kirjoittaja Ismo Kiesiläinen » 05.08.2001 13:29

Onnistuinpa paikallistamaan vian näytönohjaimen ajureihin. Ihmeellinen on maailma.

Ismo Kiesiläinen

Re: Kummallisia premiere-crasheja

Viesti Kirjoittaja Ismo Kiesiläinen » 06.08.2001 14:41

Jatkanpa piruuttani päivittämistä: tänään vuorostani paikallistin vian tulostinajureihin.

Kunzi

Re: Kummallisia premiere-crasheja

Viesti Kirjoittaja Kunzi » 06.08.2001 17:07

Kohta sinulla ei ole mitään jälellä Premieren kanssa. Näinhän alkuaikoina gurut neuvoivat tietokone-editointiin suhtautumaan. Puhdas käyttöjärjestelmä vain editointia varten ja kone bootataan toiselta levyltä kun tarvitaan muita ohjelmia. Eivät olleet gurut aivan väärässä, mutta käytännön tarpeet ajavat viisaiden neuvojen yli.

Ismo Kiesiläinen

Re: Kummallisia premiere-crasheja

Viesti Kirjoittaja Ismo Kiesiläinen » 06.08.2001 17:47

Jos tuo ei tokene, niin tässä ei kyllä jääkään paljon vaihtoehtoja. Tosin - jos vika olisikin näytönohjaimessa, siinä ei puhdas käyttöjärjestelmä auttaisi (näytönohjaimen vaihto tosin kyllä). Tai tulostinajureissa - boottaisiko aina toiselta levyltä tulostusta varten? (Vai vaihtaisiko sittenkin tulostinta).

Onhan se optimaalista, että on samaan aikaan käytettävissä premiere leikkausta varten, photoshop grafiikoiden tekoa varten, selain esimerkiksi äänisamplejen hakemiseen ja kenties vielä kirjoitusohjelma muistiinpanoja varten. (Ja tietysti vielä irc-klient ajankuluksi silloin, kun kone renderoi). Miksei maailma ole täydellinen?

Antti K

Re: Kummallisia premiere-crasheja

Viesti Kirjoittaja Antti K » 07.08.2001 16:05

Näytönohjain kyllä sekaantuu mitä ihmeellisimpiin asioihin. Kolme vuotta vanha ATI on toiminut minun korteistani ylivoimasesti parhaiten. Vähän ominaisuuksia -- vähän bugeja, hyvät ajurit.

Vastaa Viestiin