Säväyttävää efekti-tykitystä!

Ajatuksia elokuvan tekemisestä.
Oggim
Viestit: 63
Liittynyt: 24.05.2008 11:30
Paikkakunta: Rovaniemi

Säväyttävää efekti-tykitystä!

Viesti Kirjoittaja Oggim » 21.06.2008 17:00

Olen suunnittelemassa ja miettimässä toteutuksia uutta elokuvaani varten, jonka olen ajatellut olevan nimeltään Caged In Shadows - Varjoihin Kahlittu, joko tai Mr. Neurotic. Elokuvani kertoo pääosin neuroottisesta pojasta, joka on ollut koulukiusattu koko ikänsä ja alkaa nähdä unia ystävästään, joka hylkää hänet ja jättää kuolemaan, kunnes oudot asiat alkavat tapahtua hänen ympärillään. Hermostuessaan hän huomaamattaan alkaa satuttamaan ystäviään, ja piakkoin hän huomaa että luonto ja sää tottelee hänen pyyntöjään sekä hän ei pysty itse enää hillitsemään kiukkuaan ja estämään mieleentulleita muistojaan koulukiusaamisesta sekä hänen kuolleista vanhemmistaan. Lopun tullen hän kuolee oman kätensä kautta yrittäessään taas satuttaa ystäviään ja siihen elokuva loppuisikin kun hänen entinen ystävänsä istuisi yksin hänen kuolinpaikallaan.

Elikkä nyt asiaan, loppukäsikirjoitukseni on vielä keskeneräinen ja mietinkin, että olisiko järkevä loppu elokuvalle että hän huomaamattaam jäisi auton alle ihan siististi, ja räjähtäisi hiukkasiksi? Vai mikä olisi semmoinen ihan koskettava loppu ihmiselle joka ei pysty enää hallitsemaan itseään ja jonka ystävät yrittävät auttaa häntä mutta epäonnistuvat?

Olen lisäksi miettinyt kohtauksia sekä luonto- että sääkohtauksia. Luin tässä viestin tuulikohtauksista ja siinä sanottiin että ostaa tuulikone tai lainata jostain firmasta niin ei taida minun kohdallani onnistua, mutta minulla olisi mahdollisuus käyttää puhallinta, joka on erittäin voimakas, jos se saa virtaa tarpeeksi, mutta ei se ihan puita heiluta, mutta saa se lehdet lentämään. :) Sitten mietin että lento-/hyppykohtauksethan saa hyvin tehtyä vihertaustalla, sekä jyrkänteeltä tippumiset. Mutta efektithän täytyy varmaan hoitaa editointisoftalla, ei kannate itse alkaa ilotulitteita räjäyttelemään, vai?

Kertokaa elokuva ideoita sekä vaihtoehdoista miten tehdä ns. efekti-tykitystä! :D

pasa
Viestit: 287
Liittynyt: 13.10.2006 18:53
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Viesti Kirjoittaja pasa » 22.06.2008 02:01

Vaijereilla ja pyroteknikon avustuksella vaan! Mutta, jos ei rahat riitä, niin sitten tosiaan vihertaustakikkailut ja helvetin huolella tehdyt CGI -räjähdykset sallitaan. Tuo ensimmäinen nimi kuulostaa dramaattisemalta kuin jälkimmäinen, joka puolestaan vaikuttaa supersankarikomedialta ;) Yritä purestella sitten jokainen efekti huolella ja välttää niiden liikakäyttöä.

japiippo
Viestit: 4221
Liittynyt: 20.04.2006 13:22
Paikkakunta: Muhos

Re: Säväyttävää efekti-tykitystä!

Viesti Kirjoittaja japiippo » 22.06.2008 17:18

Tämä on ehkä vähän väärällä viestialueella, Subjektiivinen kamera kun on ensisijaisesti tarkoitettu sisällöstä keskustelemiseen, eikä tekniikasta ja tehosteista. Joten tartutaanpa tuohon yhteen sisältökysymykseen:
Oggim kirjoitti:Vai mikä olisi semmoinen ihan koskettava loppu ihmiselle...
Tähän en miettisi, miten loppu tapahtuu fyysisessä mielessä, vaan koskettavuutta lähtisin hakemaan pikemminkin vaikkapa yrittämällä keksiä miten saada katsoja tuntemaan kuinka lohdutonta on, kun jonkun elämä valuu hukkaan kiusaamisen takia. Tehostetykitystäkin saa toki tällaisessakin aiheessa olla, mutta jos se on filmin pääosassa, niin koskettavaa tarinaa siitä ei kyllä tule. :wink:

Oggim
Viestit: 63
Liittynyt: 24.05.2008 11:30
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: Säväyttävää efekti-tykitystä!

Viesti Kirjoittaja Oggim » 22.06.2008 21:52

[quote="japiippo"]Tämä on ehkä vähän väärällä viestialueella, Subjektiivinen kamera kun on ensisijaisesti tarkoitettu sisällöstä keskustelemiseen, eikä tekniikasta ja tehosteista. [quote="japiippo"]

Kyllähän tälläkin sivustolla ollaan puhuttu toteuttamis kysymyksistä, esim. miten saan tuulen nousemaan ettei tarvitse sitä odottaa, tai miten teen sen ja sen? Mutta kiitos huomautuksesta, oli vain niin kiire että ihme etten laittanut sitä viestiäni editointiohjelmiin kuten yleensä laitan uusia aiheita. :D Kiitos vinkeistä ja täytyypä miettiä vähän tarkemmin, kiitos myös toiselle vastaajalle. :D (En sattunut muistamaan nimeä!) :D :D
Viimeksi muokannut Oggim, 23.06.2008 15:23. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Epäilijä
Viestit: 2429
Liittynyt: 16.01.2005 11:57

Re: Säväyttävää efekti-tykitystä!

Viesti Kirjoittaja Epäilijä » 22.06.2008 22:09

Oggim kirjoitti:Vai mikä olisi semmoinen ihan koskettava loppu ihmiselle
Jos ihan irrotaan tästä asiayhteydestä, niin melko koskettava loppu ihmiselle olisi sellainen, jonka voi todennäköisimmin kokea vanhus tai liikuntarajoitteinen, mutta huonolla tuurilla melkeinpä kuka tahansa kenestä ei isommin välitetä.

Homma menee niin, että henkilö kaatuu kotonaan pahasti, eikä pysty liikkumaan itse minnekkään mutta jää sopivasti tajuihinsa. Sitten tulee se huonon tuurin osuus, eli henkilön elämä on mennyt sillä lailla, että ketään ei kiinnosta. Hän saa siis maata liikkumattomana ja loppuaan odottaen kotinsa lattialla kenenkään huolestumatta. Tajunta alkaa hämärtyä, makuuhaavat alkavat kiusata ja tätä voi pahimmassa tapauksessa jatkua useita vuorokausia (tiedän tapauksen joka pelastui tällaisesta noin kolmen vuorokauden odottelun jälkeen - paljon peliaikaa hänellä ei sitten enää olisi ollut jäljellä ja hyvää onneakin oli matkassa.)

Jossain vaiheessa tulee sitten se viimeinen hetki, jonka jälkeen alkaa hidas tuhoutuminen, joka voi tapauksesta riippuen jatkua hyvinkin kauan kenenkään sitä häiritsemättä (ei sillä ettäkö se olisi enää pysäytettävissäkään). Kerrostalo-olosuhteissa haju paljastaa tapahtuneen naapureille säistä riippuen muutamissa viikoissa ja sitten paikalle saapuukin oksennustaan pidättelevät huoltomiehet, poliisit, ambulanssimiehet suorittamaan protokollan mukaiset toimensa.

Tässä jos missä on koskettava loppu ihmiselle. Ei elokuvallisesti mitenkään ilotulituksellinen, mutta sitäkin koskettavampi. Lisäksi tällainen loppu ei ole ollenkaan yhtä kaukaa haettu kuin auton alle jäämisen yhteydessä atomeiksi räjähtäminen. Auton alle jäävät kun tuppaavat enimmäkseen pysymään yhtenä - muutamana palasena.

japiippo
Viestit: 4221
Liittynyt: 20.04.2006 13:22
Paikkakunta: Muhos

Re: Säväyttävää efekti-tykitystä!

Viesti Kirjoittaja japiippo » 23.06.2008 12:42

Epäilijä kirjoitti:Hän saa siis maata liikkumattomana ja loppuaan odottaen kotinsa lattialla kenenkään huolestumatta.
Kuulostaa varsin toimivalta idealta (eikä ole off-topikkia, kun ideoita kerran kysyttiin). Koko elokuva voisi perustua tuohon, ja sen riutumisen etenemisen väleissä näytettäisiin aina takaumina siihen johtaneita tapahtumia henkilön elämän varrelta. Viimeisillä hetkillään hän oivaltaa, mikä hänen elämässään oli vialla ja miten sen voi korjata, ja elämänhalu purskahtaa voimakkaana takaisin, mutta kukaan ei ehdi enää ajoissa tulla pelastamaan. Siinä tragiikkaa vähäksi aikaa.

Antti R
Viestit: 773
Liittynyt: 16.01.2005 11:57
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Antti R » 23.06.2008 14:52

Mä olen jonkinverran tutkinut ideaa elokuvasta, joka kertoo kuolevasta ihmisestä, tai siitä hetkestä kun siirrytään rajan yli. Eli mitä tapahtuu sillä välillä kun silmistä sammuu elämän valo aina siihen asti kun aloitetaan seuraava etappi. Oli se kellä sitten taivaan portit ja kellä uudestisyntymä ja niin eespäin. Mutta hyvin totiseen ja pohdiskelevaan elokuvaan päädyin.

Vastaa Viestiin