Mistä salamalaitteet jne jne..?

JVSTUDIO
Viestit: 211
Liittynyt: 13.07.2011 13:50

Mistä salamalaitteet jne jne..?

Viesti Kirjoittaja JVSTUDIO » 13.05.2012 09:04

Saako suomesta nuita elokuvissa käytettäviä salamalaitteita? Pitäisi saada kuvattua sisäkohtaus jossa ulkona on kova myrsky ja salamoi.

10€ strobovalotkin voisi olla, mutta niissä ei taida pystyä säätämään välähdyksen pituutta ja temboa?

Myös kaikki muu elokuva rekvisiitta kiinnostaa jolla saataisiin sisäkohtauksista elokuvamaisia, esim. valaisu, esineet, nuket, savulaitteet, mustaa kangasta jnejne..

Heikosti olen suomesta löytänyt mitään.

tapio
Viestit: 1694
Liittynyt: 16.01.2005 11:57

Re: Mistä salamalaitteet jne jne..?

Viesti Kirjoittaja tapio » 13.05.2012 12:58

JVSTUDIO kirjoitti:Saako suomesta nuita elokuvissa käytettäviä salamalaitteita? Pitäisi saada kuvattua sisäkohtaus jossa ulkona on kova myrsky ja salamoi.
Saa tottakai. Esimerkiksi Angel Filmsiltä. Mutta kalliiksi voi käydä. Päivähinta 350 e ja sähkönsyöttökin pitää olla kunnossa.

Ehdotan ensin kokeilemaan laittamalla vaikka muutaman tehokkaan discostrobon vierekkäin ja niiden välähdyspainikkeilla manuaalisesti kikkailemalla haluttuja välähdysrytmejä.

-t

canned

Viesti Kirjoittaja canned » 13.05.2012 13:46

Jos ei ole mahdollisuutta vuokrata lightning strikeseja tai vastaavia (joissa välähdyksen saa synkattua kameran sulkimeen niin ettei osavalotuksia tule) niin sitten parhaimmaksi vaihtoehdoksi jäänee useamman nopeasti syttyvän tungsten-valon käyttö parin kevyen diffiraamin läpi, jokaisessa valossa hiukan eri kalvotukset ja eri väläytysnappiin kiinni valopöydässä. Vaikkapa blindereita voisi hyödyntää valoina jos johdottaa yhden blinderin useaan nappiin)
Ei tosin näytä samalta kuin oikea valokaari mitä esim. stroboissa on... toisaalta hyvä esim. haarovien pilvisalamoiden simulointiin koska näin saa myös valon tulokulman muuttumaan välkkymisten aikana.

Yksi hyvä tapa simuloida salamointia on käyttää sähköhitsausvehkeitä valon tuottamiseen, tuotettua valoa voi ohjailla vaikkapa peilien kautta.
Voi tosin näyttää kamalalta rolling shutterin kanssa ja paloturvallisuusjutut pitää ottaa huomioon :?

#Joskus olen myös tehnyt vähän vastaavaa epäsäännöllistä välkkymistä tungsten-valoilla niin, että hain jatkojohdon pistotulppaa liikuttaen kokeilemalla kohdan, jossa sinne pistorasiaan saa syntymään pienen valokaaren joka pätkii virtaa epäsäännöllisesti ja saa lamput välkkymään samassa tahdissa. En kuitenkaan suosittele koska valokaari tekee ihan älyttömästi lämpöä mikä johtaa siihen että hetken kuluttua koko pistorasia sulaa pilalle :shock:
Muuten kyllä näytti hyvältä :lol:
(samalla tavalla pistotulppaa voi kyllä käyttää "väläytyskytkimenä" kunhan vain huolehtii ettei pitkäkestoista valokaarta pääse syntymään. Sen kylläkin haistaa aika nopeasti jos siellä jotain outoa aktiviteettia tapahtuu :lol: )
Viimeksi muokannut canned, 13.05.2012 14:06. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

canned

Re: Mistä salamalaitteet jne jne..?

Viesti Kirjoittaja canned » 13.05.2012 14:04

JVSTUDIO kirjoitti:mustaa kangasta
Tarkoitatko moltonia? Lähimmästä teatterista tai keikkapaikalta löytyy, ostaa tai vuokrata voi esitystekniikkafirmoista tai vaikkapa Thomannilta voi tilata
Viimeksi muokannut canned, 13.05.2012 14:09. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

tapio
Viestit: 1694
Liittynyt: 16.01.2005 11:57

Viesti Kirjoittaja tapio » 13.05.2012 14:08

Valokalustovuokraamoista saa myös laitteita, joilla loisteputkilamput saa välkkymään halutussa tahdissa tai halutun epäsäännöllisesti. Ei niillä toki salaman välähdystä saa simuloitua (valon teho ei riitä), mutta muun tunnelman luontiin monesti ihan käteviä.

-t

canned

Viesti Kirjoittaja canned » 13.05.2012 14:21

Jos rolling shutter tai paloturvallisuus eivät tuota ongelmia niin tehokkain tapa voisi ehkä olla se hitsauslaitteiden ja heijastavien pintojen käyttö.
Siinä tulee samaan hintaan epäsäännöllinen välähdysrytmi ja -voimakkuus sekä valonlähteen liikkuminen eli eläminen.
Ylipäätään kaikessa epäsäännöllisyyttä tavoittelevassa välkynnässä ihmiset yleensä hyvin nopeasti hakevat tiedostamattaankin siihen jonkinlaisen säännöllisen rytmin jolloin se näyttää heti feikiltä, siksi oikeasti randomia valoa tuottava valonlähde olisi parempi :evil:

Puolikkaat ruudut ym. rolling shutterista johtuvat ongelmat tulevat kyllä vahvasti esille mutta niin ne tulevat stroboillakin jos ei ole kyse kalliimmista vehkeistä joissa on kunnon säädöt ja synkkausmahdollisuus :?

JVSTUDIO
Viestit: 211
Liittynyt: 13.07.2011 13:50

Viesti Kirjoittaja JVSTUDIO » 18.06.2013 17:58

Heissan

Vielä painitaan samanmoisten ongelmien kanssa. Eli pitäisi saada pitkiä/hitaita valon sykäyksiä --> ei salaman simulointia.

Loiteputket tuskin tulevat kysymykseen koska valon tulisi syttyä tasaisesti ja poweria pitäisi löytyä. Strobe valojen vilkuntaakaan en kaipaa. Myöskään hitsauslaite ei tässä tapauksessa toimi.

Haen jotakin tälläistä https://www.youtube.com/watch?v=eK7KCKHMYeo
Kohdat: 0:50 - 1:02 1:30 - 2:00 2:10 - 2:40

---------------------------------------------------------------------------------
Onko kukaan tehnyt vastaavaa editissä? Jos kalvottaisi pari Arrin lamppua ja antaisi palaa ja editissä tekee "fade outit"?

Yritin jo sitä kerran mutta en ainakaan vegasista tai AE löytänyt mitään Fade out työkalua joka tekisi ne aidon näköisiksi.

Kyseessähän on sisäkohtaus jossa pitäisi saada iso olohuone sekä makuuhuone samantapaisesti välkkymään sinistä valoa kuten edellämainitussa videossa.


Jollain foorumilla mainostettiin Magic gadgets flicker box merkkistä kapistusta mutta hintaa sellaisellekkin tulee n. tonni.

Mikkå
Viestit: 215
Liittynyt: 19.10.2010 17:55
Paikkakunta: Seinäjoki/Pieksämäki

Viesti Kirjoittaja Mikkå » 20.06.2013 18:23

Oisko mitään jos pistäisit vaan halogeenia himpparin perään ja feidailisit sitten siitä joko käsin tai tiskillä?

http://www.thomann.de/fi/showtec_1_kana ... e_mkii.htm

Noita sen verran kun tehon puolesta tarvii ja lisäks joku halpa liukutiski jossa voi joko valita feidiajan tai jopa tehdä chasen ni ei tarvii itse vedellä yhtään liukua. Sama osoite vaan kaikkiin himppareihin niin ei tarvii edes sellasta tiskiä jossa voi groupata.

Jos yhdellä pärjää niin tossa on varmaan joku sellanen presettikin jolla toi hoituu.

JVSTUDIO
Viestit: 211
Liittynyt: 13.07.2011 13:50

Viesti Kirjoittaja JVSTUDIO » 21.06.2013 16:16

Kiitoa ideasta.

Kyllähän se olisi tosi hyvä että olisi ohjelma joka tekisi väläykset tasaisesti.

Vastaa Viestiin