Samat valot videoon ja valokuviin

sepi68
Viestit: 23
Liittynyt: 01.04.2008 15:31

Samat valot videoon ja valokuviin

Viesti Kirjoittaja sepi68 » 29.04.2015 21:17

Onko antaa vinkkejä mitä järkevän hintaisia (kaikki välineet selvästi alle 1000€) valaistusratkaisuja löytyisi, niin että toimivat videoon ja valokuvaukseen. Videokuvaus on lähinnä "puhuva pää" tai "puhuva kroppa" ilman suurempaa liikkumista ja valokuvaaminen muotokuvausta ja jonkin verran mm. asuntojen kuvausta jolloin tarvitaan joidenkin kohtien korostamista. Verkkovirta riittää, et tarvitse toimia akuilla.

Rantarosvo
Viestit: 600
Liittynyt: 27.01.2013 21:24
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja Rantarosvo » 30.04.2015 15:20

Tohon puhuvan pään tallentamiseen tarviit 3 valoa. 2 valasee edestäpäin ja yks takaa. Valon sävystä löytyy sen miljoona mielipidettä, joten siihen en ota kantaa.
Led-valot on tätä päivää vähäisen lämmöntuoton takia. No ei ne virtaakaan kauheesti vie ja akkukäyttösyys plussaa tietysti.
Ite hommaisin valot joihin käy sama akku ko kameraan, niin oispa sitten vara-akkuja ja ei tarvii montaa erilaista laturia olla.
Tietysti jos on 100% varma että kuvaa aina pistorasian vieressä, on akulliset valot turhia.

Edullinen tapa valaista töpselin vieressä on ostaa valmis setti E27 kannalla johon sitten ostaa mieleisen sävyset energiansäästö lamput. Voihan ne toki olla hehkulamppujakin jos sopivat löytyy. Noissa tippaleipä lampuissa on värilämpötilassa aika laaja skaala.

Esimerkkisetti
http://www.ebay.com/itm/photo-video-kit ... 3a970eec50

Akkukäyttöön oon ite kattonu näitä, vähän sillä silmällä. Youtubestahan löytyy lampun nimellä yleensä jokunen video, joista voi olla apua valintaan. Kyseinen lamppu käy jalustaan, kameranpäälle ja toimii kameran akulla ja pattereilla. Noista kuvista en oo saanu selville onko virtalähteen käytölle mahdollisuutta.
http://www.ebay.com/itm/yongnuo-yn216-l ... 419395be19

Tolla yongnuo merkillä on paljon muitakin valoja. Esim. neliskanttisia led paneeleja joiden ehdoton plussa on helppo kuljetettavuus. Toinen on se, että niillä pärjää aika pitkälle ilman softboxeja.
http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0 ... led&_frs=1

Opasvideoita valaisusta löytyy pilvin pimein.
https://www.youtube.com/results?search_ ... +beginners

Yks mahdollisuus on hakea halpahallista led-työvaloja. Niiden värilämpötilasta ei välttämättä saa tietoa, eli kannattanee ostaa kaikki yhtäaikaa niin suurempi todennäkösyys et ovat samaa sävyä.

Vastaa Viestiin