tekstit Premiere/ Avid

Leikkausohjelmiin ja muihin editoinnissa tarvittaviin ohjelmiin liittyvä keskustelu
tkk
Viestit: 41
Liittynyt: 12.09.2017 20:23

tekstit Premiere/ Avid

Viesti Kirjoittaja tkk » 16.11.2019 16:19

hei!
Olen tehnyt tekstit Premieressä videoon mutta haluaisin jatkaa leikkaamista Avidilla. Onko tekstejä mitenkään mahdollista eksportata niin, että ne eivät ole mustalla pohjalla vaan että ne voi vain raahata ylimmälle timelinelle Avidissa?

Entä jos eksporttaan videon teksteineen XML-muodossa greidaajalle -voiko greidaaja enää muuttaa tekstejä vai pitääkö muutokset tehdä Premieressä? Ja voinko saada tekstejä enää takaisin greidaajalta?

seepukka
Viestit: 352
Liittynyt: 07.12.2015 20:43

Viesti Kirjoittaja seepukka » 16.11.2019 18:02

Tarkoitat siis grafiikoita kuten tekstiplansseja, logoja jne?
Nämä ovat onlinejuttuja ja lisätään erikseen värimääritellyn kuvan päälle sitten kun grade valmis. Tarvitset aina myös täysin puhtaan version ilman grafiikoita.

Käytännössä planssit eivät siirry kunnolla ohjelmien välill jos olet tehnyt ne editointiohjelman omalla tekstieditorilla. Suosittelenkin aina tekemään grafiikat Photoshopilla psd tai tiff tiedostoiksi joihin saa valmiiksi alphakanavan jolloin ne voi tuoda projektiin "kuvina" ja animoida tarvittaessa. Zoomaukset ja skaalaukset yleensä siirtyvät ohjelmien välillä suht hyvin ja ne on helppo toistaa käsinkin tarvittaessa.

seepukka
Viestit: 352
Liittynyt: 07.12.2015 20:43

Viesti Kirjoittaja seepukka » 16.11.2019 18:09

Jos olet kuitenkin jo ehtinyt tehdä premieren omalla editorilla tekstit niin ne voi pakata yhdeksi videoksi sellaiseen formaattiin jossa on valmiiksi alphakanava jolloin mustaa taustaa ei tarvita ja tekstien reunoista tulee paljon laadukkaammat. Esim. Prores4444, pakkaamaton avi tai parhaat dnx-muodot kelpaavat tähän. Suosittelen tuplaresoluutiolla tekemistä grafiikoissa niin pääset tekstien pehmeydestä eroon. Esim fullhd videota tehdessä tee grafiikat ultrahd resoluutiolla missä ne sitten teetkin.

Photoshop on tosiaan helpoin ohjelmien välillä grafiikkoja siirtäessä ja silloin voit muokata tekstejä helposti vielä jälkikäteen.

Kolmas vaihtoehto on odottaa että saat värimääritellyn takaisin ja sitten tuot sen leikkaussekvenssiin jossa saat lisättyä sinne grafiikat jotka siellä leikkausvaiheessa teit.

Mitä muuten teet kun näitä kyselet usein, yleensä greidaaja tai muu onlinen tekijä selittää nämä jo siinä vaiheessa kun teet tilausta koska työtapa vaikuttaa hintaan ja aikatauluun. Eli teillä on varmasti ollut jo puhetta näistä monet kerrat

tkk
Viestit: 41
Liittynyt: 12.09.2017 20:23

Viesti Kirjoittaja tkk » 17.11.2019 11:08

Hei!
Olen siis vastavalmistunut toiselle alalle ja teen töitä puoliammattimaisissa projekteissa.
Tästä digivideo-sivustosta on siksi ollut paljon apua.
Eli kiitos!

Vastaa Viestiin